×
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • 3. Sayfa
  • Konya
  • Spor
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Dünya
  • Kültür-sanat
  • Bilim-Teknoloji
  • Köşe Yazıları
  • Yaşam
☰
  • Ana Sayfa
  • Konya
  • Konya’da çocuklar pedala bastı, herkes nefesini tuttu! Mahallede büyük heyecan

Konya’da çocuklar pedala bastı, herkes nefesini tuttu! Mahallede büyük heyecan

Meram Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Düz Bisiklet Yarışları’nın beşincisi Çaybaşı Mahallesi’nde başladı. Üç yaş kategorisinde mücadele eden çocukların heyecanına aileler ortak olurken, organizasyon mahalleyi şenlik alanına çevirdi.

14/07/2026 13:05
116

Çocukları sporla buluşturmak, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve mahalle kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Düz Bisiklet Yarışları’nın beşincisi başladı.

Bu yılki yarışların ilk adresi Çaybaşı Mahallesi oldu. Çocukların dereceye girebilmek için verdiği mücadele, ailelerin heyecanı ve gün boyunca devam eden etkinlikler organizasyonu adeta mahalle şenliğine dönüştürdü.

216

ÜÇ FARKLI YAŞ KATEGORİSİNDE YARIŞTILAR

Geleneksel Düz Bisiklet Yarışları, 6-7 yaş, 8-9-10 yaş ve 11-12-13 yaş olmak üzere üç farklı kategoride düzenlendi.

Yarışlara katılan çocuklar, parkurda dereceye girebilmek için büyük mücadele verdi. Çocukların heyecanına parkur kenarında onları destekleyen aileleri de ortak oldu.

Start çizgisinde büyük heyecan yaşayan çocuklar, yarışların başlamasıyla birlikte birincilik için pedallara asıldı. Aileler ise çocuklarını alkışlarla destekledi.

Gün boyunca devam eden organizasyonda sadece yarış heyecanı yaşanmadı. Çocuklar için kurulan oyun alanları ve düzenlenen yüz boyama etkinlikleri de yoğun ilgi gördü.

316

STARTI BAŞKAN ALTAY VE MİLLETVEKİLİ BAYKAN VERDİ

Çocukların büyük heyecan yaşadığı yarışların startını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan verdi.

Programa Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Okur, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya İl Temsilcisi Ali Demirel, Konya ASKF Başkanı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Vekili Remzi Ay, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

416

Protokol üyeleri yarışlar öncesinde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sohbet etti. Çocuklarla yakından ilgilenen protokol üyeleri, yarışmacılarla fotoğraf çektirerek başarı dileklerini iletti.

Yarışların sonunda dereceye giren çocuklar kupalarını ve ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

516

BAŞKAN ALTAY: ASIL BAŞARI YARIŞMA CESARETİNİ GÖSTERMEKTİR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Geleneksel Düz Bisiklet Yarışları’nın Meram Belediyesi’nin önemli organizasyonlarından biri haline geldiğini söyledi.

Yarışlarda dereceye girmenin önemli olduğunu ancak asıl başarının çocukların yarışma cesaretini göstermesi olduğunu belirten Başkan Altay, Konya’nın bisiklet kültürüne dikkat çekti.

Başkan Altay, “Konya, bisikletle özdeşleşmiş bir şehir. Bu tür organizasyonlar çocuklarımızın bisiklet kültürü kazanması ve mahalle kültürünün yaşatılması açısından büyük önem taşıyor. Yarışlara katılan tüm çocuklarımızı kutluyor, bu güzel organizasyon için Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyorum. Ayrıca çocuklarını bu heyecana ortak eden tüm ailelerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

616

MİLLETVEKİLİ BAYKAN: BEN DE BİSİKLET SÜRMEYE BU MAHALLEDE BAŞLADIM

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, çocukların ve ailelerin yaşadığı heyecana ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Çaybaşı Mahallesi’nin kendisi için özel bir yere sahip olduğunu anlatan Baykan, çocukluk yıllarına ilişkin anılarını paylaştı.

Baykan, “Ben de bisiklet sürmeye bu mahallede başladım. Bu sokaklarda büyüdüm, bu sokaklarda bisiklete bindim. Bugün bunları güzel birer anı olarak hatırlıyorum. Eminim çocuklarımız da bu yarışmaları hayatları boyunca unutamayacakları güzel anılar olarak hatırlayacak” diye konuştu.

Çocuklara yönelik temennilerini de dile getiren Baykan, “Rabbim evlatlarımızın bahtını açık etsin, onları vatana ve millete hayırlı bireyler eylesin” ifadelerini kullandı.

716

BAŞKAN KAVUŞ: KONYA’YA ÇOK YAKIŞAN BİR ETKİNLİK

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Geleneksel Düz Bisiklet Yarışları’nın Avrupa Bisiklet Başkenti Konya’ya yakışan önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Etkinliğin çocukları sporla buluşturmasının yanı sıra mahalle kültürünün yaşatılmasına katkı sağladığını vurgulayan Başkan Kavuş, yarışların bu yıl beşinci kez düzenlendiğini hatırlattı.

Başkan Kavuş, “Bizler çocukluğumuzda bisiklet sürmenin mutluluğunu doyasıya yaşadık. Bugün aynı heyecanı evlatlarımızın da yaşamasını istiyoruz. Meram, mahalle kültürünü hâlâ yaşatan bir ilçe. Evlerimiz değişiyor, mahallelerimiz güzelleşiyor ancak kültürümüz yaşamaya devam ediyor” dedi.

816

YARIŞLAR MERAM’IN FARKLI MAHALLELERİNDE DEVAM EDECEK

Bu yıl yarışların Çaybaşı Mahallesi’nden başladığını belirten Başkan Kavuş, organizasyonun önümüzdeki günlerde Meram’ın farklı mahallelerinde devam edeceğini açıkladı.

916

Kavuş, “Çaybaşı Mahallemiz bu kültürün en güzel örneklerinden biri. Bu yıl başlangıcı buradan yaptık, önümüzdeki günlerde farklı mahallelerimizde de aynı heyecan devam edecek” ifadelerini kullandı.

1016

ÇAYBAŞI MAHALLESİ’NE YENİ PARK MÜJDESİ

Başkan Mustafa Kavuş, açıklamasında Çaybaşı Mahallesi’nde devam eden yatırımlara ilişkin de bilgi verdi.

Çocukların ve yetişkinlerin sosyal yaşamına katkı sağlayacak yeni bir parkın yapım çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Kavuş, yarışlara katılan tüm çocukları tebrik ederek hayatları boyunca sağlıkla ve güven içerisinde bisiklet kullanmaları temennisinde bulundu.

1116

“ÇOCUKLAR KADAR BİZLER DE HEYECANLANDIK”

AK Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, organizasyonun mahallede büyük bir coşku oluşturduğunu söyledi.

Çocuklar yarışırken ailelerin de büyük heyecan yaşadığına dikkat çeken Munlafalıoğlu, “Çocuklarımız yarışırken ailelerimiz de en az onlar kadar heyecanlandı. Bizler de aynı heyecanı yaşadık. Bu güzel organizasyona emek veren Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a ve Meram Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Munlafalıoğlu, kendisinin de Çaybaşı Mahallesi’nde büyüdüğünü belirterek hemşehrileriyle yeniden bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

1216

BİSİKLET FEDERASYONU’NDAN ORGANİZASYONA ÖVGÜ

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Okur da bir Meramlı olarak organizasyonda bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Yarışların her geçen yıl daha da büyüdüğünü belirten Okur, “Geçen yıl da buradaydık, bu yıl da buradayız. İnşallah gelecek yıl çok daha yüksek katılımla yeniden buluşacağız. Katılan tüm çocuklarımızı ve onları destekleyen ailelerini kutluyorum” diye konuştu.

1316

KONYALI SPORCUNUN AVRUPA BAŞARISINI HATIRLATTI

Ercan Okur, Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası’nda Konyalı sporcu Ramazan Yılmaz’ın madalya kazanmasının şehir adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Okur, Konya’da bisiklet sporuna yönelik gerçekleştirilen organizasyonların ve altyapı çalışmalarının yeni sporcuların yetişmesine katkı sağladığını belirtti.

1416

MAHALLE MUHTARLARINDAN BAŞKAN KAVUŞ’A TEŞEKKÜR

Program sonunda Çaybaşı Mahalle Muhtarı Metin Maşalı ile Uluırmak Mahalle Muhtarı Sedat Eser de organizasyondan dolayı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür etti.

Mahalle muhtarları, bu tür etkinliklerin çocukları sporla buluşturmasının yanı sıra mahalle sakinlerini bir araya getirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdiğini ifade etti.

1516

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU MAHALLEYİ ŞENLİK ALANINA ÇEVİRDİ

Geleneksel Düz Bisiklet Yarışları’nın Çaybaşı Mahallesi etabı, çocukların mutluluğu, ailelerin coşkusu ve mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla tamamlandı. Yarışlarda dereceye girebilmek için mücadele eden çocuklar unutamayacakları bir gün yaşarken, aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

1616

Meram’ın farklı mahallelerinde önümüzdeki haftalarda devam edecek Geleneksel Düz Bisiklet Yarışları, çocukları sporla buluşturmayı, bisiklet sevgisini yaygınlaştırmayı ve mahalle kültürünü yaşatmayı sürdürecek.

İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Daha fazla haber:
© 2019

Haber Dairesi


‧ Ana Sayfa ‧ İletişim