AK Parti Konya Gençlik Kolları, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla “81 Hayal, Bir Türkiye” temalı bir etkinlik düzenledi. Kültürpark’ta gerçekleştirilen programda çocuklar için özel bir alan hazırlanırken, minikler Türkiye siyasi haritasını kendi hayal dünyalarına göre renklendirdi.
“BİR ÇOCUĞUN GÖZYAŞININ COĞRAFYASI YOKTUR”
Etkinlikte konuşan AK Parti Konya Gençlik Kolları İl Başkanı İbrahim Kelek, dünyanın pek çok bölgesinde çocukların en temel haklarının dahi korunamadığını söyledi. Kelek, özellikle çatışma ve yoksulluk bölgelerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Filistin’den Sudan’a kadar hakları hiçe sayılan, sesi duyulmayan çocukların sessizliğini duyurmak için buradayız. Bir çocuğun gözyaşının coğrafyası yoktur. Ancak uluslararası sistemin çıkar odaklı sessizliği, milyonlarca çocuğun en temel yaşam hakkını bile koruyamaz hale gelmiştir. Gazze’de bombalar çocukları uykuda katlederken, Sudan’da bir bardak suya ulaşmak için ölümle yüzleşen minik yürekler var.”
“MAZLUM ÇOCUKLARIN ACILARINA SIRT DÖNMEYİN”
Kelek, tüm dünyanın sorumluluk alması gerektiğini belirterek şu çağrıda bulundu:
“Mazlum çocukların acılarına sırt dönmeyin. Adaletsizliğe sessiz kalarak suçun parçası olmayın. Filistin’de, Sudan’da ve dünyanın dört bir yanında güvenli bir geleceğe kavuşması gereken çocuklar var. Bizler, sesi duyulamayan her çocuğun sesi olmaya devam edeceğiz. Daha adil bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz.”