Konya’da dünyanın en büyük jeotermal serası kuruluyor

Dünya’nın üçüncü büyük jeotermal serası Konya’nın Akşehir ilçesinde yükseliyor. İlk etapta tamamlanacak 55 bin metrekarelik alan, önümüzdeki Eylül ayı sonunda tarımsal üretime kazandırılacak.

Konya tarımsal faaliyetlerde adından söz ettirmeye devam ediyor. Akşehir ilçesine bağlı Gözpınarı mahallesinde inşa edilen dünyanın en büyük 3. Jeotermal serasında tarımsal üretim için gerim sayım başladı.

DÜNYANIN 3. BÜYÜK SERASI KURULUYOR

BST Agri Şirketi, 2023 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesine ait 432 bin metrekarelik jeotermal sahayı örtü altı tarımsal üretim için 29 yıllığına kiralamıştı.

EYLÜL AYI SONUNDA ÜRETİME BAŞLIYOR

Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Kahraman, beraberindeki teknik personelle şu anda 2 dekarlık alanda çok katlı topraksız çilek üretimi gerçekleştirilen serada incelemelerde bulunarak, şirket yetkilisi Kamil Alpaydın’dan bilgi aldı.

400 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Projenin 55 bin metrekarelik ilk etabı, 2024 Eylül ayı sonuna kadar tarımsal üretime kazandırılacak.

Firma tarafından iki yıl içerisinde 432 bin metrekarelik alanda örtü altı üretim yapılacak. Proje tamamlandığında Konya ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak jeotermel sera dünyanın en büyük üçüncü serası olma özelliği taşıyacak.

Şirket Yetkilisi Kamil Alpaydın “Jeotermal seranın tam faaliyete geçtiğinde 400 kişiye iş kapısı sağlayacağını belirterek, destekleri için Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Kahraman ve İlçe Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

TÜİK 2023 yılı verilerine göre, Konya, Türkiye çilek üretiminde, Mersin’den sonra 2. sırada yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri