Konya'da bugün etkili olan kuvvetli sağanak yağış, özellikle Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi’nde hayatı olumsuz etkiledi.
Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur kısa sürede su baskınlarına yol açtı. Mahallede birçok tarla, yol ve açık alan adeta göle dönerken, bazı hayvan çiftlikleri ve evler de sular altında kaldı.
Tarım arazilerinde ekili ürünler zarar oluşup oluşmadığı henüz bilinmezken, bölgedeki besiciler hayvanların zarar görmemesi için büyük çaba harcadı. Su baskınına uğrayan ahırlardan hayvanlar güçlükle tahliye edilirken, vatandaşlar ellerinde kürek ve su motorlarıyla kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalıştı.
Mahallenin bazı bölgelerinde ise evleri su basan vatandaşlar tahliye edildi.
Meteoroloji uzmanları, bölgede yağışların yerel olarak kuvvetli şekilde devam edebileceği uyarısında bulunurken, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.