Konya’da erkek kaynaklı kısırlık için yeni proje

Necmettin Erbakan Üniversitesi araştırmacıları, erkek kısırlığında yeni yaklaşımlar geliştirmek için “alamandin” maddesinin beyin üzerindeki etkilerini inceleyecek. TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan proje literatüre önemli katkı sağlamayı hedefliyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Furkan Yüksel'in yürütücülüğünü üstlendiği "İntraserebroventriküler Alamandin İnfüzyonunun Erkek Sıçanlarda Hipotalamus-Hipofiz-Testiküler Aks Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması" başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projenin, infertilite olarak bilinen kısırlıkta, erkek kaynaklı olguların azaltılmasında yeni stratejiler ve bakış açıları kazandırmayı hedeflediğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Furkan Yüksel, "Projemizde, canlı vücudunda mevcut olan ‘alamandin’ maddesinin özel bir deneysel yöntemle beyin dokusunda ilgili bölgesine enjekte edilerek, üreme fizyolojisi üzerindeki etkilerini incelemeyi amaçlıyoruz. Moleküler, biyokimyasal ve histolojik parametreler değerlendirilecek. Elde edilen sonuçların literatüre önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Alanında uzman ve deneyimli bir ekip tarafından yürütülecek projede, İnönü Üniversitesinden Prof. Dr. Suat Tekin, Doç. Dr. Çiğdem Tekin ve Doç. Dr. Azibe Yıldız ve Bartın Üniversitesinden Doç. Dr. Yavuz Erden yer alıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri