Konya’da konuşmak için çağırdığı eski kız arkadaşı Hatice Deveci’yi (21) aracına alan ve 2.22 promil alkollü halde yaptığı kazada genç kadının ölümüne neden olan Hamdi Çıray (23) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.
KAZA SELÇUKLU’DA MEYDANA GELDİ
Feci kaza, 3 Aralık akşam saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Hamdi Çıray yönetimindeki otomobil, aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle kontrolden çıkarak önce refüje, ardından ağaca çarptı. Ters dönen araç daha sonra başka bir otomobile çarparak durabildi.
Kazada sürücü Hamdi Çıray yaralanırken, araçta bulunan Hatice Deveci ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
ASLİ KUSURLU BULUNDU
Sabah’ta yer alan habere görü; hazırlanan iddianamede, Hamdi Çıray’ın alkollü araç kullandığı, aşırı hız yaptığı ve hatalı sollama nedeniyle kazaya sebebiyet verdiği belirtilerek asli kusurlu olduğu vurgulandı.
İFADESİNDE ALKOLLÜ OLDUĞUNU KABUL ETTİ
Kazanın ardından gözaltına alınan Hamdi Çıray, emniyette verdiği ifadesinde alkollü olduğunu kabul ederek şu ifadeleri kullandı:
“Hatice’ye buluşalım dedim ve onu evinden aldım. Yolda Hatice telefonuma bakıyordu. Telefonumu ver dedim, vermedi. Arkamdan bir araç selektör yapıyordu. Hem araca hem Hatice’ye sinirlendim, gaza yüklendim. Aracın ne kadar hızlandığını hatırlamıyorum.”
Çıray, kazanın alkolden değil ani sinir ve hızlı kullanımdan kaynaklandığını öne sürdü.
TUTUKLANMIŞTI
Hamdi Çıray, 13 Aralık’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sanık, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.