Konya’da 149 filyasyon ekibinin 7/24 fedakarca görev yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Yapılan testler neticesinde Kovit-19 tanısı konulmuş olan bireylerin temas ettiği kişileri tek tek tespit ederek onları bilgilendiren filyasyon ekiplerimiz şu ana kadar şehrimizde 8.873 vatandaşımıza ulaşarak coranavirüs salgını ile mücadelede önemli bir rol üstlendiler” dedi.
Filyasyon ekiplerinin adeta dedektif gibi çalışarak yüzde yüze yakın bir başarı ile şüpheli vatandaşlara ulaştıklarını belirten Prof. Dr. Koç, “Salgını kontrol altına alabilmemiz ve hastalığın daha fazla kişiye bulaşmaması adına filyasyon ekiplerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Koranavirüsün kontrolsüzce yayılmasını engelleyerek üzerlerine düşen bu sorumluluğu özverili bir şekilde yerine getiren ve yüzde yüz takip oranı yakalayan sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Risk altındaki vatandaşların koronavirüs belirtisi taşıyıp taşıyamadığına bakarak genel sağlık durumlarını kayıt altına alan filyasyon ekiplerine vatandaşların da yardımcı olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Koç “Takip altında olan ve karantina kararı çerçevesinde evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızdan bazılarının kendilerini suçlu gibi hissettiklerini ve filyasyon ekiplerinin gelmesinden rahatsızlık duyduklarını biliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın başına gelebilecek bir durum olan karantina uygulaması nedeni ile kimsenin rahatsız olmaması ve karantina altındaki kişilere farklı bir gözle bakmaması gerekir. Alınan tedbir ve kontroller sayesinde geleceğe güvenle bakabileceğimizin hepimiz farkında olmalı ve bu sıkıntılı dönemi birlik ve beraberlik içerisinde atlatmalıyız” dedi.
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un Meram ve Karatay ilçe sağlık müdürlüklerine bağlı görev yapan filyasyon ekiplerini ziyaretinde, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan Çiftci, Başkan Yardımcıları Dr. Abdullah Özüdoğru ve Uz. Dr. Engin Dinç, Meram İlçe Sağlık Müdürü Dr. Muammer Özdemir ile Karatay İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Şeker de hazır bulundu.