Konya’da Gastrofest coşkusu

Konya’da Gastrofest Festivalinin yapıldığı Kalehan Ecdat Parkı’nın girişinde yüzlerce metrelik kuyruk oluşurken, park alanı gelen misafirlerle doldu taştı. Türkiye’de benzeri olmayan festivalde, Konya mutfağının birbirinden güzel yemekleri tanıtılıyor.

‘Konya’da yemek bir medeniyettir’ sloganı ile düzenlenen Konya Gastrofest kendi alanında Türkiye’nin en iyisi olarak değerlendiriliyor.

KONYA’DA GASTROFEST FESTİVALİ NEREDE YAPILIYOR?

Ülkenin dört bir tarafından gelen meslek erbabının renklendirdiği festival Kalehan Ecdat Park’ta yapılıyor.

FESTİVAL COŞKUSU

Festival dün dünyada adına türbe yapılan ilk aşçı olan Ateşbaz-ı Veli hazretlerini (Aşçı Dede) anma programı ile başladı. Bugün ise Ecdat Parkı’nda muhteşem bir coşku var. Konya’nın eşsiz lezzetlerinin tanıtıldığı festival, günün ilk saatlerinden itibaren gelen misafirleri ağırlıyor. Beklenenin üzerinde bir ilginin görüldüğü festivalde Ecdat Parkı’nın girişinde yüzlerce metrelik kuyruk oluştu. Gelenlere HES kodu sorgulamasının yapıldığı festival, yarın da (3 Ekim 2021 Pazar) devam edecek.

GASTRONOMİ İLLERİ DE YER ALIYOR

Parka girişle birlikte göz dolduran tanıtım görselleri ile donatılan sokaklar, yemek stantları ile devam ediyor. Bir kilometreyi bulan bir mesafede yan yana devam eden stantlarda Konya yemekleri tanıtılıyor.

İlçe belediyelerin kendi yöresel yemekleri ile katıldıkları festivalde ‘gastronomi ili” olmayı başaran Gaziantep ve Afyonkarahisar gibi illerin lezzetleri de yer alıyor.

İKRAMLAR DA VAR

Gelen ziyaretçiler uygun fiyatlarla lezzetleri tadabiliyor. Bazı stantlarda ise ikramlarda bulunuluyor. Stantlarda sadece yemekler yer almıyor. Aynı zamanda her yörenin meşhur gıdalarını da stantlarda bulmak mümkün.

BİLİMSEL ETKİNLİKLER YER ALIYOR

Festival sergi alanı olmanın ötesinde bir işlevsellikle donatılmış. Kalehan Ecdat Park’ta aynı zamanda mutfak ve yemeklerle ilgili bilimsel etkinlikler de yapılıyor. Gün boyu devam eden panel ve açıkoturumlarda Türkiye’nin meşhur aşçıları alanları ile ilgili sunumlar gerçekleştiriyor.

Üniversitelerin ilgili bölümlerinin destek verdiği bu etkinliklere Türkiye’nin dört bir tarafından aşçıların ve öğrencilerin katıldığı gözlemleniyor.

KONYA GASTROFEST’E GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?

Festivalde aileler ve özellikle de çocuklar için eğlence programları da tertip ediliyor. Gün boyu keyifli programlarla devam edecek olan festival yarın da açık olacak ve ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek.

Haber Dairesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri