Konya’nın Beyşehir ilçesi Atatürk Caddesi’nde ilginç bir olay yaşandı. Park halindeki bir otomobilin jantına giren yılan, hem otomobil sahibini hem de çevredeki vatandaşları endişelendirdi. Aracın jant kısmından çıkan sürüngeni görenler hemen otomobil sahibine ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne haber verdi.
Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ilk olarak otomobilin çevresinde arama yaptı. Daha sonra jant kapağını dikkatlice söken ekipler, yılanı zarar vermeden bulunduğu yerden çıkardı.
İtfaiye ekipleri tarafından kontrollü şekilde alınan yılan, yerleşim alanlarından uzak bir noktaya götürülerek doğal yaşam alanına salındı.
DOĞAL YAŞAMI KORUMA DUYARLILIĞI
Olay yerinde çevredeki vatandaşlar da ilgiyle kurtarma çalışmasını izlerken, yılanın zarar verilmeden doğaya bırakılması takdir topladı. Yetkililer, bu tür durumlarla karşılaşılması halinde vatandaşların panik yapmadan yetkililere haber vermesi gerektiğini vurguladı.