Konya’da “gece tekeli” kavgası cinayetle bitti

Konya’da yasak saatte alkol almak isteyen Tahir Gülcü (39), fiyat tartışması sonrası çıkan kavgada beyzbol sopalarıyla dövülüp bıçaklanarak öldürülmüştü. 2 şüpheli hakkında müebbet, 1 şüpheli hakkında 10-15 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Olay, 2 Nisan günü Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi’nde bulunan bir rezidansın önünde meydana gelmişti.

Sabah’ta yer alan habere göre; Tahir Gülcü, arkadaşları Ali Çeşmeci (39) ve Resmi Atik (48) ile birlikte “gece tekeli” olarak bilinen kişilerden alkol almak istedi. Ancak fiyat yüzünden taraflar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Şüphelilerden Abdulmelik Çavuşoğlu (31) ve Mehmet Samet Vural (20), iddiaya göre Gülcü’ye önce beyzbol sopalarıyla saldırıp ardından bıçakla ağır yaraladı. Ali Çeşmeci de saldırıda kolundan yaralandı. Yaralılar özel bir hastaneye kaldırılırken, Gülcü tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

6 KİŞİ TUTUKLANDI, İDDİANAME TAMAMLANDI

Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayın ardından 17 yaşındaki A.E.Ö., M.Y., A.T.Ş. ile Abdulmelik Çavuşoğlu, Mehmet Samet Vural ve Alihan Kaynak’ı gözaltına aldı. Şüphelilerin tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlanan soruşturmada; Abdulmelik Çavuşoğlu hakkında kasten öldürme suçundan müebbet, ayrıca silahla yaralama suçundan 1,5 yıla kadar, Mehmet Samet Vural hakkında kasten öldürme suçundan müebbet, Alihan Kaynak hakkında ise kasten öldürmeye yardım etme suçundan 10-15 yıl hapis cezası talep edildi.

Yaşı küçük 3 sanık hakkındaki soruşturmanın ise ayrı dosyada sürdüğü belirtildi.

İDDİANAMEDE DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Hazırlanan iddianamede, Gülcü’nün “öldürme kastıyla” darbedildiği, saldırganların beyzbol sopası, bıçak ve fırça sapı gibi “silah vasfındaki” cisimlerle saldırdığı ifade edildi. Gülcü yere düştükten sonra dahi tekme ve yumruklarla darbedildiği aktarıldı.

Sanıklar önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya’daki cinayetin sebebi ve tüm detaylar belli oldu

Konya Haberleri