Konya’da geleneksel zanaatlar canlanacak

Konya’da geleneksel zanaatlar canlanacak
Konya Mobilyacılar Odası’nın, Selçuklu ahşap işçiliğini canlandırmayı ve ticaretini geliştirmeyi amaçlayan projesi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Konya Mobilyacılar Odası’nın hazırladığı “Selçuklu Ahşap Oyuncakları, Kündekari ve Ahşap Gelin Aynası Yapımı Gibi Ürünlerin Canlandırılması ve Ticaretinin Geliştirilmesi” projesi, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (MEVKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Konya Valisi ve MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde, MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı ve Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş yer aldı.

konyada-geleneksel-zanaatlar-canlanacak.jpeg

Törende konuşan Vali İbrahim Akın, projenin büyük bir emekle hazırlanarak desteklenmeye değer görüldüğünü belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Mehmet Günbaş ise projenin Konya’daki istihdama ve sosyal gelişime katkı sağlayacağını vurgulayarak, en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

Bu kapsamda, geleneksel Selçuklu ahşap işçiliği, modern iş modelleriyle buluşturularak ticari anlamda sürdürülebilir bir yapı oluşturulması hedefleniyor. Proje, hem el sanatlarına ilgiyi artıracak hem de bölgedeki ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri