Konya’nın Beyşehir ilçesinde Ramazan ayıyla birlikte artan gıda hareketliliği nedeniyle denetimler sıklaştırıldı.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren gıda üretim ve satış noktalarında kapsamlı kontroller gerçekleştirdi.
Denetimlere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ile gıda kontrol görevlileri katıldı. İşletmelerde yapılan kontrollerde kayıt ve onay belgeleri incelenirken, iş yerlerinin fiziki ortamı ile asgari teknik ve hijyen şartlarına uygunluğu denetlendi.
Ekipler ayrıca işletme sahipleri ve çalışanlarına gıda güvenliği ile personel hijyeni konusunda bilgilendirme yaptı. Yetkililer, tarladan sofraya gıda güvenliğinin sağlanması, tüketici sağlığının korunması ve işletmeler arasında haksız rekabetin önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.
Vatandaşlara da uyarılarda bulunan yetkililer, açıkta satılan ve menşei belli olmayan ürünlerin satın alınmaması gerektiğini vurguladı. Gıda alışverişi sırasında etiket bilgileri ile ürünlerin muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerektiği hatırlatıldı.
Ramazan ayında gıda tüketiminin arttığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşların alışveriş yaptıkları yerlerde karşılaştıkları sorunları Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 174 ALO GIDA hattı üzerinden bildirebileceğini ifade etti.