Konya’da göçmen konvoyuna gece baskını

Konya’nın Emirgazi ilçesinde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, ‘öncü’ ve ‘artçı’ sistemiyle hareket eden 3 araçta 10 düzensiz göçmen yakalandı. Organizatör olduğu belirlenen 3 kişi tutuklanırken, araçlara 96 bin TL ceza kesildi.

Konya’nın Emirgazi ilçesinde göçmen kaçakçılığına yönelik dikkat çeken bir operasyon gerçekleştirildi.

Emirgazi İlçe Emniyet Amirliği, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile Özel Harekat ekiplerinin ortak çalışması sonucu şüpheli bir konvoy takibe alındı.

Yapılan teknik ve fiziki takipte, yasa dışı geçişleri organize etmek amacıyla ‘öncü’ ve ‘artçı’ düzeninde ilerlediği belirlenen 3 araç, ilçe girişinde oluşturulan uygulama noktasında durduruldu.

ARAÇLARDAN 10 GÖÇMEN ÇIKTI

Araçlarda yapılan aramalarda yabancı uyruklu 3 organizatör ile kimliksiz 10 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenlerin, Adana’dan Konya’ya getirilmek üzere organizatörlerle toplam 45 bin TL karşılığında anlaştıkları ortaya çıktı.

ORGANİZATÖRLER TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemece ‘göçmen kaçakçılığı’ suçundan tutuklanan organizatörler cezaevine gönderildi.

Yakalanan 10 düzensiz göçmen ise işlemlerinin tamamlanması için Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edildi.

CEZADAN DA KAÇAMADILAR

Operasyonda kullanılan 3 araç 60 gün süreyle trafikten men edilirken, araç sahipleri ve sürücülerine ‘korsan taşımacılık’ suçundan toplam 96 bin TL idari para cezası uygulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri