Konya’da hekimlere Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi eğitimi

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, sigara bırakma polikliniklerinde görev yapacak olan hekimlere Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi konulu eğitim düzenlendi. Prof. Dr. Mehmet Koç, “Tütün ürünleri ile mücadelenin en önemli parçasını hekimlerimiz oluşturmaktadır” dedi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık tesislerinin sigara bırakma polikliniklerinde görev yapacak olan hekimlere yönelik olarak ‘Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi’ konulu eğitim düzenlendi

Tütün bağımlılığı ile ilgili konularda destek almak için kendilerine başvuran vatandaşlara doğru yaklaşımları uygulayabilmeleri amacıyla düzenlenen kursa, 21’i uzman hekim, 16’sı pratisyen hekim, 49’u asistan hekim olmak üzere toplamda 86 hekim katıldı. Eğitim programında, hekimlere alanında uzman akademisyenler tarafından 14 ayrı konu başlığı altında güncel bilgiler verildi. Kurs sonunda başarılı olan hekimlere Sağlık Bakanlığı tarafından belgelendirme yapılacağı açıklandı.

Eğitim programının son oturumunda kursiyer hekimlerle bir araya gelen Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, tütün bağımlılığının tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de büyük bir problem olduğunu ifade etti. Alınan tedbirler sayesinde ülkemizin diğer ülkelere oranla daha iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Tütün ve tütün ürünleri ile mücadelenin en önemli parçasını hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız oluşturmaktadır” dedi. Hastalık meydana gelmeden önce gerekli tedbirlerin alınmasının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Koruyucu sağlık hizmetlerinin eksiksiz yerine getirilmesi noktasında özellikle aile hekimlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. İnşallah bu hizmetleri el birliği ile en üst noktalara taşıyacağız” diyerek katılımları nedeni ile tüm kursiyerlere ve eğitimleri sunan akademisyenlere teşekkür etti.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi de yaptığı konuşmada periyodik aralıklarla bu tür eğitimlerin devam etmesinin önemine değindi. Tütün bağımlılığının hem sağlık hem de ekonomik açıdan pek çok soruna neden olduğunu dile getiren Dekan Selvi, “Bizler, hekimlerimiz tarafından tütün kullanımı ile mücadelenin en önemli konular arasına alınmasını istiyoruz. Bu anlamda gayret gösteriyoruz” dedi.

‘Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi’ konulu kursta eğitimci olarak, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Prof. Dr. Kamile Marakoğlu, Doç. Dr. Duygu İlke Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Bahar Ürün Ünal katılırken Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatma Gökşin Cihan, Dr. Öğr. Üyesi Nur Demirbaş, Konya Şehir Hastanesi’nden Doç. Dr. Selma Pekgör, Uzm. Dr. Funda Gökgöz Durmaz, Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nden ise Uzm. Dr. Gülay Şahiner Önal ve Dr. Dilek Yavuz birikim ve deneyimlerini katılımcı hekimlerle paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri