Konya’da inşaat kazısı yapılırken mezar çıktı

 Yazı İşleri Müdürü
Konya'nın Ereğli ilçesinde bina inşaatı için yapılan temel kazısı sırasında tarihi mezar kalıntısına rastlandı. İş makinelerinin çalışması sırasında ortaya çıkan kalıntılar nedeniyle inşaat durduruldu, bölge koruma altına alındı.

Konya’nın Ereğli ilçesinde, Barboros Mahallesi’nde yürütülen bina inşaatı kazısı sırasında tarihi olduğu değerlendirilen bir mezar bulundu. İş makineleriyle sürdürülen temel kazısı esnasında kalıntıların ortaya çıkması üzerine çalışanlar durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, inşaat çalışmalarını durdurdu ve bölgeyi güvenlik şeridiyle çevreleyerek koruma altına aldı. Alanda güvenlik önlemleri artırılırken, ilk incelemeler kalıntıların eski bir mezara ait olabileceğini gösterdi.

Kazı alanında arkeologlar ve yetkili birimlerce detaylı inceleme başlatılması bekleniyor. Kalıntıların dönemine, niteliğine ve kültürel değerine ilişkin net bilgilere, yapılacak adli ve arkeolojik çalışmalar sonrasında ulaşılacak.

Ereğli’de daha önce de farklı bölgelerde benzer tarihi bulgulara rastlanmış, arkeolojik alanların korunması yönünde adımlar atılmıştı. Bu son gelişme, bölgenin tarihi ve kültürel zenginliği açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Buluntunun niteliği, tarihi ve korunma durumu hakkında önümüzdeki günlerde daha net bilgiler paylaşılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri