Konya’da jandarma operasyonu! 81 kişi yakalandı

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aranan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 81 kişi yakalandı.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 30 Temmuz-06 Ağustos 2024 tarihleri arasında aranan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Yapılan baskınlarda ifadeye yönelik aranan 66, 0-5 yıl süreyle hapis cezasıyla aranan 11, 5-10 yıl süreyle hapis cezasıyla aranan 3, 10-20 yıl süreyle hapis cezasıyla aranan 1 kişi olmak üzere toplam 81 şüpheli yakalandı.

Konya İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kasten Öldürme suçundan aranan ve hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Z.A. isimli şahıs 30.07.2024 tarihinde Kadınhanı ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Akşehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilmiştir.

Kasten Öldürme suçundan aranan ve hakkında 7 Yıl 6 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan M.D. isimli şahıs 30.07.2024 tarihinde Ilgın ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Akşehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilmiştir.

Kasten Öldürme suçundan aranan ve hakkında 16 Yıl 8 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.K. isimli şahıs 30.07.2024 tarihinde Çumra ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Koya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Kasten Yaralama suçundan aranan ve hakkında 6 Yıl 3 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.D. isimli şahıs 31.07.2024 tarihinde Seydişehir ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Seydişehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Bir Adet Ateşli Silah ve Mutat Sayıdaki Mermileri Bulundurma suçundan aranan ve hakkında 7 Ay 15 Gün kesinleşmiş hapis cezası olan Y.Ö. isimli şahıs 31.07.2024 tarihinde Akören ilçesinde yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.

Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan aranan ve hakkında arama kararı olan A.M. isimli şahıs 02.08.2024 tarihinde Ereğli ilçesinde yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır.

Birden Fazla Kişi ile Gece Vakti Silahla Yağma suçundan aranan ve hakkında 12 Yıl 11 Ay 41 Gün kesinleşmiş hapis cezası olan M.S. isimli şahıs 05.08.2024 tarihinde Akşehir ilçesinde yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığında işlemlerinin yapılmasına müteakip Akşehir T Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.

Konut dokunulmazlığı ihlal Etme,Mala Zarar Verme, Tehdit ve Bina içindeki hırsızlık suçundan aranan ve hakkında 14 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası olan Z.K. isimli şahıs 06.08.2024 tarihinde Akşehir ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip, Akşehir T Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri