Konya’da kara çarşaf giyip ayakkabıcıya kezzap atan sanık mahkemede konuştu

Konya Selçuklu’da ayakkabıcı 40 yaşındaki Selahattin Ökçesiz, iş yerinde kara çarşaflı bir kişinin kezzaplı saldırısına uğramıştı. Tutuklu sanık mahkemede konuştu, gerçeği gözaltındayken öğrendiğini söyledi.

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi'nde 25 Haziran 2023 tarihinde sabah saatlerinde yaşanan olayda, ayakkabıcılık yaptığı iş yerine gelen Selahaddin Ökçesiz, dükkanını açtıktan kısa süre sonra üzerinde siyah çarşaf bulunan bir saldırgan tarafından kezzaplı saldırıya uğramıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kimliği belirlenen Mehmet C, kaçtığı Hüyük ilçesinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

HAYATİ TEHLİKE GEÇİRDİ

Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık Mehmet C'nin eylemi nedeniyle mağdur Selahaddin Ökçesiz’in hayati tehlike geçirdiği, görme kaybı yaşadığı, gövdesinde ve yüzünde yanıklar oluştuğu belirtildi. İddianamede, sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılması talep edildi.

HAKİM KARŞISINDA KONUŞTU

Sanık Mehmet C, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya taraf avukatları da katıldı.

“GÖZALTINDA ÖĞRENDİM”

Mehmet C, olay günü öldürme ya da yaralama değil korkutma kastıyla hareket ettiğini savunarak, "Selahattin Ö'nün 1-2 metre arkasına gittim. Amacım korkutmaktı. Kimyasalın yüzüne isabet ettiğini gözaltına alındıktan sonra öğrendim." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, mağdura yönelik hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya’da ayakkabıcıya kezzaplı saldırı

Konya Haberleri