Konya’da kış sofralarını vazgeçilmezi! Kurutma şekli tepkilere neden oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde tarhana yapımı telaşı başladı. Kış soflarının vazgeçilmez lezzeti olan tarhanalar, kurutulmaya bırakıldı. Ancak bazı vatandaşlar, tarhanaları cadde ve sokaklara serdi. Bu duruma vatandaşlar tepki gösterdi.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaz mevsimi ile birlikte kış sofralarının vazgeçilmesi olan “tarhana” yapım telaşı başladı.

Tarhanaların güneşte kurutulmak için cadde ve sokaklarda yol kenarına gelişigüzel serilmesi vatandaşların ve sürücülerin tepkisine neden oldu.

Tarhanaların güneşte kurutulmak üzere mahallelerde cadde ve sokaklar üzerinde yol kenarlarına gelişigüzel olarak serilmesi nedeniyle birçok kişi araçlarıyla geçiş yapamadıklarını savunup polis ve zabıta ekiplerine ihbarda bulundu.

Artan şikayetler üzerine harekete geçen ekipler verilen adreslere giderek yol kenarlarına serilen tarhanaları kaldırttı.

Ekipler, ulaşımın kapanmasına yol açtığı için yol kenarlarına tarhana serilemeyeceği uyarısında bulunurken, aksi davrananlara cezai işlem uygulanacağı hatırlatması yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri