Konya’nın Seydişehir ilçesinde faaliyet gösteren Seydişehir Sulama Birliği, son yıllarda artan kuraklık tehdidine karşı önlemlerini artırdı. Sulama ve drenaj kanallarının temizliği aralıksız devam ederken, mevcut su kaynaklarının en verimli şekilde değerlendirilmesi için kapsamlı çalışmalar yürütülüyor.
Seydişehir Sulama Birliği Başkanı Deniz Şahin, yaptığı açıklamada, “Dere yataklarına yapılan kapatmalar sayesinde sular depolanarak, suyun boşa akıp gitmesi engelleniyor. Tüm su kaynakları, sulama kanalları, göletler ve gölcüklerde su biriktirilerek kurak dönemlere hazırlık yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Özellikle bu yıl Beyşehir Gölü’nden su gelmeyeceğinin belirtilmesi nedeniyle, Birlik kendi su kaynaklarını etkin ve tasarruflu şekilde kullanmaya odaklanıyor. Yapılan çalışmalarla hem çiftçilerin sulama ihtiyacının karşılanması hem de tarımsal üretimin sürdürülebilirliği amaçlanıyor.
Birlik yetkilileri, su tasarrufunun önemine dikkat çekerek, vatandaşları da bu süreçte duyarlı olmaya çağırdı. Yetkililer, hem bireysel hem de toplumsal anlamda suyun tasarruflu kullanılmasının bölge tarımı için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.
Seydişehir Sulama Birliği’nin aldığı bu önlemler, hem kuraklıkla mücadelede hem de bölge tarımının geleceğinin güvence altına alınmasında kritik rol oynuyor.