Konya'nın Akşehir ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Yaren Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Hıdırlık mevkiinde yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.
Zorlu arazi şartlarında gerçekleştirilen tatbikatta, ekipler yüksekten yaralı tahliyesi, ipli erişim teknikleri ve güvenli iniş uygulamaları üzerinde yoğunlaştı.
Senaryo gereği aşağıda bulunan yaralının güvenli şekilde yukarı taşınması başarıyla uygulanırken, ekipler arası koordinasyon ve hızlı müdahale kabiliyeti de test edildi.
Faaliyete, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı, Akşehir Kızılay Şubesi, Akşehir Orman İşletme Şefliği ve Akşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (AK-AK) katılım sağladı.
Yaren Arama Kurtarma Derneği Başkanı Abdullah Yağcı, afetlere hazırlığın bir kurumun değil tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, bu sorumluluğun bilinciyle çalışmalara devam edeceklerini söyledi.