Beyşehir’de Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Türkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile imam hatip ortaokullarının öncülüğünde “Soykırıma dur de” temalı yürüyüş gerçekleştirildi.
Programa, Beyşehir’deki diğer okullar da katıldı. Etkinlik Anıt Alanı’nda başladı. Burada Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında hazırlanan basın açıklaması okundu.
İlçe Müftüsü Enes Aktaş, yaptığı konuşmada Filistin ve Gazze halkına destek mesajı verirken, katılımcılar hep birlikte ellerini semaya açarak dua etti.
Daha sonra öğrenciler, ellerinde Türk, Doğu Türkistan ve Filistin bayrakları ile döviz ve pankartlarla Anıt Alanı’ndan yürüyüşe geçti.
Antalya Caddesi üzerinden sloganlar eşliğinde Orman Kavşağı’na yürüyen öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde yürüyüşlerini tamamladı.
Yürüyüşün dönüşünde de aynı güzergah takip edilerek Anıt Meydanı’nda program sona erdi.
Etkinliğe bazı vatandaşlar da destek vererek farkındalığa katkıda bulundu.