Konya’nın Yunak ilçesinde kız ve erkek öğrenciler için hazırlanan modern pansiyonlar, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında kapılarını açıyor.
Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne bağlanan ve baştan sona yenilenen kız öğrenci pansiyonu, 162 öğrenci kapasitesiyle hizmet verecek. Daha önce köy ve mahallelerden taşımalı eğitimle gelen öğrenciler, artık yeni öğretim yılında pansiyonda ücretsiz konaklayabilecek. Ayrıca ilçe merkezinde ikamet eden ve maddi durumu elverişsiz olan kız öğrenciler de ücretsiz olarak pansiyondan faydalanabilecek.
Pansiyonda öğrenciler için günde üç öğün sıcak yemek ve ara öğün, düzenli cep harçlığı, yıllık giyim ve kırtasiye desteği sağlanacak. Sabah ve akşam branş öğretmenleri eşliğinde etüt imkânı, üst düzey güvenlik sistemi ve düzenli idari denetim de pansiyonun sunduğu hizmetler arasında yer alacak. Veliler ve öğrenciler, pansiyonu görmek için okul yönetimiyle iletişime geçerek ziyarette bulunabilecek. Kayıtların 1 Eylül tarihine kadar alınacağı bildirildi.
Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Hakkı Özkan, pansiyonun kız öğrenciler için önemli bir imkan olduğunu belirterek, “Amacımız, öğrencilerimize yalnızca barınma değil, aynı zamanda akademik başarıya odaklı huzurlu bir yaşam alanı sunmak” dedi.
Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ise, “Yunak’ta kız öğrencilerimizin eğitimine yönelik böylesine kapsamlı ve modern bir pansiyonu hizmete sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, erkek öğrenciler için de 200 kişi kapasiteli Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Pansiyonu yenilenerek yeni döneme hazır hale getirildi. Erkek pansiyonunun da tüm ortaöğretim öğrencilerine açık olacağı belirtildi.