Konya’da öğretmen arkadaşını öldüren sanığın mezarlık detayı dikkat çekti

Konya’da rehberlik öğretmeni olan eski ev arkadaşı Muhammed Öz’ü silahla vuran sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık mahkemedeki ifadesinde olay öncesinde mezarlıkta kaldığını söyledi.

Olay, 12 Haziran 2025'de Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı Fetih Mahallesi'nde Fetihkent İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana gelmişti.

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Berkehan Ö., eski ev arkadaşı olan rehberlik öğretmeni Muhammed Öz'ü odasında tüfekle vurarak öldürmüştü. Tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Berkehan O, maktul Muhammed Öz'ün yakınları ve taraf avukatları katıldı.

“MEZARLIKTA KALDIM”

Söz verilen Berkehan O, eşinden ayrıldıktan sonra maktulle tanıştıklarını, aynı evde kaldıklarını söyledi. Maktulle üç ay kaldıktan sonra aralarında anlaşmazlık olduğu için evden ayrıldığını anlatan Berkehan O, "Evden ayrıldıktan sonra otelde ve mezarlıkta kaldım. Olay günü taksiyle maktulün okuluna geldim. Paltomun içine tüfeği sakladım. Lavaboya gittim, tüfeği çıkardım. Odasını bildiğim için odaya gittim. Tek başınaydı, tüfekle vurdum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri