Konya’da onlarca engelli vatandaşa yeni iş fırsatı

İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan Engelsiz İşgücü Uyum Programıyla 115 engelli vatandaşın işgücüne katılımını desteklemeyi hedefleniyor. Başvurular 18–22 Kasım’da alınacak.

Konya’da engelli vatandaşların istihdama katılımını artırmak amacıyla önemli bir adım atıldı.

Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Önder Çiftci ile Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in imzasıyla hayata geçirilen Engelsiz İşgücü Uyum Programı, iş arayan engelli bireylerin işgücü piyasasına geçişte yaşadığı zorlukları azaltmayı hedefliyor.

Program kapsamında katılımcılara bilgi, beceri, disiplin ve çalışma alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor. Başvurular 18–22 Kasım tarihleri arasında İŞKUR internet adresi, ALO 170 ve İŞKUR hizmet noktaları üzerinden yapılabilecek.

Toplam 115 kontenjanla yürütülecek program, 8 Aralık 2025’te başlayacak ve 31 Mayıs 2026’ya kadar devam edecek.

Projenin, engelli bireylerin iş yaşamına daha güçlü bir şekilde adım atmasına katkı sağlaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri