Konya’da vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde denetim gerçekleştiren polis ekipleri, 30 adet ruhsatsız silah ele geçirdi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin dört bir yanında uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, okul ve kamu binası çevresi, park ile halka açık alanlarda denetim gerçekleştirdi.
30 RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
21 - 27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde 26 adet ruhsatsız tabanca ve 4 adet av tüfeği ele geçirildi.
Ayrıca 30 kişi hakkında 6136 Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanuna muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.
Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların güven içinde yaşayabilmeleri için uygulamaların aralıksız sürdürüleceği ifade edildi.