Konya’da polisimizin şehit olduğu kovalamacanın detayları ortaya çıktı

Konya'da polis memuru Onur Şirin’in şehit olduğu, mesai arkadaşları Hüseyin Sağlam ve Oğuz Demirkır'ın ağır yaralandığı kazanın, şüpheli kovalamacası sırasında yaşandığı belirlendi. Yakalanan sürücü Sinan Kalaycısert'in suç dosyası kabarık çıktı.

Konya'da polis memuru Onur Şirin’in şehit olduğu, mesai arkadaşları Hüseyin Sağlam ve Oğuz Demirkır'ın yaralandığı kazanın ayrıntıları ortaya çıktı.

İddiaya göre; Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Köprübaşı Polis Merkezi'nde görevli 3 polisin, kazanın meydana geldiği Tatlıcak Mahallesi'nde şüphe üzerine Sinan Kalaycısert (33) yönetimindeki araca 'Dur' ihtarında bulundu. Sürücü Sinan Kalaycısert ihtara uymadı. Bunun üzerine ekip, içinde bulundukları araçla, şüpheliyi takip ederken kaza yaşandı. O anlar da güvenlik kamerasına yansıdı.

KAÇAN SÜRÜCÜ EHLİYETSİZMİŞ

Kazanın ardından çalışma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan sürücü Sinan Kalaycısert ile kazaya karışan TIR şoförü Ali K.'yi (43) dün gözaltına aldı. Ehliyetsiz olduğu için kaçtığını belirten Kalaycısert, ifadesinde, ''Tatlıcak Mahallesi’ne gittim. Orada sivil polisleri görünce kaçmaya başladım. Sonra resmi ekipler de beni gördü, onlar da beni kovalamaya başladı'' dedi.

2022 yılında araç kullanırken durdurulan Sinan Kalaycısert'in yapılan kan testinde 'uyuşturucu maddeye' rastlanması üzerine 2027 yılına kadar ehliyetine el konulduğu belirlendi.

29 SUÇ KAYDI VAR

'Uyuşturucu kullanmak ve ticareti yapmak', 'hırsızlık', 'kasten yaralama', 'yağma', 'hakaret', 'trafiği tehlikeye sokma' suçlarından 29 kaydı bulunan Sinan Kalaycısert'in, geçen yıl 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan 6 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra 10 Aralık 2024 tarihinde tahliye olduğu ortaya çıktı. Zanlı hakkında geçen ocak ayında ise 'Ehliyetsiz araç kullanmak' suçundan 18 bin 678 TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan Sinan Kalaycısert ve kazaya karışan TIR şoförü Ali K., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

BİRİ TUTUKLANDI, DİĞERİ SERBEST

Savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi hakimliğe gönderilen zanlılardan otomobil sürücüsü Sinan Kalaycısert, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklandı. TIR şoförü Ali K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Konya’da polisin şehit olduğu kazada uyuşturucu detayı
Konya’da kovalamacada yaralanan polisimize ziyaret
Konya’da polisin şehit düştüğü yerde benzer kaza

Konya Haberleri