İddiaya göre; SGK’nın taramaları sonucu, bazı hastalar adına aşırı miktarda ilaç tüketimi yapıldığı ve bunun kuruma ciddi maddi zarar verdiği tespit edildi. SGK’nın suç duyurusunda bulunmasının ardından harekete geçen Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyon başlattı.
2 TIBBİ SEKRETER GÖZALTINA ALINDI, 25 ECZANE MERCEK ALTINDA
Yürütülen soruşturma kapsamında ilk etapta Akşehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan 2 tıbbi sekreter gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildikleri ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.
Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte, yaklaşık 25 eczane işletmecisi ile bu eczanelerde çalışan kalfaların cep telefonlarına inceleme amacıyla el konulduğu bildirildi.
DENETİMLER SÜRECEK
Yetkililer, kamu zararı oluşturan bu tür uygulamalara karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini ve denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Ayrıca halk sağlığı ve kamu kaynaklarının korunması için ilaç temini ve reçete işlemlerinde daha dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.