Konya’nın Beyşehir ilçesinde 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kala taşımalı eğitim servis şoförleriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi. Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk başkanlık etti.
Yeni dönemde öğrencilerin okullarına güvenli, düzenli ve zamanında ulaşabilmesi için alınacak tedbirlerin ele alındığı toplantıda, servis şoförlerinin sorumlulukları üzerinde duruldu. Toplantıda özellikle öğrenci güvenliğinin her koşulda öncelikli tutulması gerektiği vurgulanırken, servis araçlarının ilgili mevzuata uygunluğu ve taşıma güzergahları değerlendirildi.
SERVİS ARAÇLARI VE GÜZERGAHLAR MASAYA YATIRILDI
Yeni eğitim öğretim döneminde herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla servis araçlarının teknik ve mevzuata ilişkin şartları da görüşüldü. Öğrencilerin okullarına zamanında ulaştırılması, araçlarda uyulması gereken kurallar ve servis şoförlerinin eğitim yılı boyunca dikkat etmesi gereken hususlar ele alındı.
ÖNCELİK ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİ
Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı eğitim hizmetlerinin güvenli ve sorunsuz şekilde yürütülmesi için gerekli hassasiyetin gösterileceğini belirtti. Toplantının sonunda yeni eğitim öğretim yılında görev yapacak tüm servis şoförlerine kazasız, sağlıklı ve başarılı bir dönem temennisinde bulunuldu.