Konya merkezli yürütülen soruşturma kapsamında büyük bir dolandırıcılık şebekesine darbe vuruldu. Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “bilişim sistemleri kullanılarak nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 23 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.
EŞ ZAMANLI BASKINLAR YAPILDI
Konya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri ile Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Konya merkezli olarak Gaziantep, Denizli, Burdur, İstanbul, Isparta, Sakarya, Eskişehir ve İzmir’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
16 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 16’sı çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.