Konya'da SOBE Otizm Spor Oyunları başladı! Bakan Göktaş önemli mesajlar verdi

Konya'da bu yıl ikincisi düzenlenen SOBE Otizm Spor Oyunları, Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 300 otizmli sporcunun katılımıyla başladı. Açılışa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı.

Otizmli bireylerin sosyal yaşama katılımını artırmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 2. SOBE Otizm Spor Oyunları, Konya'da renkli görüntülerle başladı.

Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 300 otizmli sporcunun katıldığı organizasyon, Gedavet Parkı'ndan Amfi Tiyatro'ya gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yanı sıra Konya protokolü, sporcular ve aileleri katıldı.

Bakan Göktaş: "Aşılmayacak hiçbir engel yok"

Açılış töreninde konuşan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, sporun otizmli bireylerin gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, SOBE'nin ortaya koyduğu modelin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Göktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Doğru destek, imkanlar ve güçlü bir dayanışmayla aşılmayacak hiçbir engel yoktur. SOBE Otizm Spor Oyunları da bu anlayışımızın önemli yansımalarından biridir."

"Spor, bağımsız yaşamanın ilk adımı"

Otizmli bireyler için sporun yalnızca fiziksel gelişim değil, aynı zamanda özgüven ve bağımsız yaşam açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Göktaş, şöyle konuştu:

"Spor, insanın yeteneklerini geliştiren, özgüvenini artıran ve toplumsal hayata katılımını güçlendiren önemli bir alandır. Otizmli bireylerimiz için ise çok daha derin anlamlar taşır. Onlar için spor, kendilerini ifade edebilmenin ve bağımsız yaşamanın ilk adımıdır. Her müsabaka yalnızca rakibiyle değil, kendi sınırlarıyla da mücadelesidir."

SOBE modeli Türkiye'ye örnek oluyor

SOBE Vakfı'nın yalnızca Konya için değil, Türkiye için de örnek bir model ortaya koyduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, bu çalışmaların ülke genelinde yaygınlaşacağına inandığını ifade etti.

Göktaş, organizasyonların Türkiye Yüzyılı vizyonunda hedeflenen kapsayıcı toplum anlayışının önemli bir parçası olduğunu belirterek, engelli bireylerin hayatın her alanında güçlü şekilde yer alabilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

34 ilde 3 bin 808 aileye danışmanlık

Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalara da değinen Göktaş, 2023-2030 II. Ulusal Otizm Eylem Planı kapsamında önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Göktaş, "Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı hizmetimiz kapsamında **34 ilde görev yapan 821 danışmanımız aracılığıyla 3 bin 808 ailemizle aktif danışmanlık sürecini yürütüyoruz." dedi.

Ayrıca otizmli bireyler ve ailelerinin doğru bilgiye ulaşabilmesi amacıyla otizm.gov.tr Ulusal Dijital Bilgilendirme Platformu'nun hizmet verdiğini hatırlattı.

"Yarışan sadece sporcular değil"

SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak ise SOBE'nin eğitim, spor, istihdam ve toplumsal farkındalık çalışmalarını birbirinden bağımsız değil, yaşam boyu gelişimi destekleyen bütüncül bir sistem olarak gördüklerini söyledi.

Yaklaşık 300 otizmli sporcunun yarın dört farklı branşta mücadele edeceğini belirten Ak, şu ifadeleri kullandı:

"Burada aslında yarışan sadece sporcular değildir. Ön yargılarla fırsatlar, engellerle imkanlar ve umutsuzlukla cesaret yarışacaktır. Kazanan yalnızca madalya alan sporcularımız değil, kapsayıcılığı büyüten hepimiz olacağız."

Yaklaşık 300 sporcu mücadele edecek

SOBE Otizm Spor Oyunları kapsamında yaklaşık 300 otizmli sporcu, farklı branşlarda madalya mücadelesi verecek.

Açılış törenine Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkan Vekili Sadettin Akçı ile çok sayıda otizmli çocuk ve aileleri katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri