Konya’da suya yeni zam geldi

Konya’da su fiyatlarında yeniden güncellemeye gidildi. 1 Ekim 2024 itibarıyla su fiyatlarına yeni zam yapıldı. Konya merkez ve ilçeler için su fiyatları ayrı ayrı belirlendi. İşte yeni fiyat listesi.

Bugünden geçerli olmak üzere Konya’da su fiyatlarında yeni bir güncellemeye gidildi.

KONYA’DA 1 METREKÜP SU KAÇ TL?

Konya merkezde mesken aboneleri 1 Ekim 2024 itibarıyla suyun metreküpüne KDV ve Çevre Tüketim Vergisi hariç 27,95 lira ödeyecek. 16 metreküp ve üzerindeki kullanımlarda ise birim fiyatı 39,66 lira olarak belirlendi.

Ahırlı, Altınekin, Akören, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak ilçelerinde bu rakam 16,65 lira, 16 metreküp ve üzeri 28,26 lira oldu.

Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Ereğli, Karapınar, Kulu ve Seydişehir’de ise 20,37 lira, 16 metreküp ve üzeri 32,04 lira oldu.

KOSKİ’nin 2024 su fiyat tarifesine göre merkezdeki iş yerlerinde suyun metreküpü KDV ve Çevre Tüketim Vergisi hariç 56,28 liraya çıktı.

Ahırlı, Altınekin, Akören, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak’ta 22,28 lira, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Ereğli, Karapınar, Kulu, Seydişehir 31,08 lira oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri