Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde çıkan tarla yangını paniğe neden oldu. Yeniceoba Mahallesi Çelik Yaylası mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı.
KAMYON DA ALEVLERİN ARASINDA KALDI
Yangın sırasında arazide bulunan bir kamyon da alevlerin arasında kaldı. Yangının etkisiyle araçta da hasar meydana gelirken, bölgedeki yoğun duman gökyüzünü kapladı.
EKİPLER SEFERBER OLDU
İhbar üzerine bölgeye Konya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çalışma yürüttü.
RÜZGAR SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI ZORLAŞTIRDI
Bölgede etkili olan kuvvetli rüzgar, alevlerin farklı noktalara sıçramasına neden olurken söndürme çalışmalarını da güçleştirdi. Ekipler, yangının yerleşim alanlarına ve çevredeki ekili tarım arazilerine ulaşmaması için aralıksız müdahaleyi sürdürdü.
Alevler uzun uğraşlar sonunda söndürüldü.