Konya’da tekne yolculuğu sonrası doğa yürüyüşü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan Hacıakif Adası, doğaseverlerin ilgi odağı haline geldi. Balıkçı tekneleriyle yapılan yolculuğun ardından adaya ulaşan doğaseverler yürüyüş gerçekleştirdi.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde doğaseverler, balıkçı tekneleriyle yapılan yolculuğun ardından ulaştıkları Hacıakif Adası’nda yürüyüş gerçekleştirdi.

ADA İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ

Beyşehir Gölü’nde yer alan en büyük adalardan Hacıakif Adası, doğaseverlerin ilgi odağı haline geldi.

Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Treeking Doğa Yürüyüşler Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe katılan doğa tutkunları Hacıakif Adası’nda doğa yürüyüşü yaptı.

BALIKÇI TEKNELERİYLE YOLCULUK YAPILDI

Göle kıyısı bulunan Yeşildağ Mahallesi’nde İskele mevkiinde bindikleri balıkçı tekneleriyle Hacıakif Adasına ulaşan doğaseverler, adayı yakından görme ve tanıma imkanı buldu.

Adada ağaçlıklar arasında yürüyüş yapan doğa tutkunları, 4 kilometrelik bir yürüyüşün ardından ulaştıkları çok sayıda yarasanın olduğu mağarayı da gezdi, içerisindeki oluşumları inceledi.

Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Hacıakif Adası’nın Beyşehir Gölü’nde en çok ilgi çeken, merak uyandıran ve görülmek istenen bir ada olduğunu belirterek, doğal güzelliklerine dikkat çekti.

Doğaseverlerin talebi üzerine Hacıakif Adası’na her yıl etkinlik düzenlediklerini anlatan Büyükkafalı, “Adaya ulaşmak için daha önceki yıllarda gezinti yatlarımızı kullanıyorduk. Bu, kent merkezinden olduğu için daha uzun mesafeli bir yolculuk oluyordu. Şimdi ise Yeşildağ iskeleden balıkçı tekneleriyle ulaşabiliyoruz. Adada doğa yürüyüşü yapmak, doğal güzelliklerine yakından tanıklık etmek doğa tutkunlarımız için de ayrıcalıklı oluyor. Yine, buradaki mağarayı görmek, içerisindeki oluşumları da incelemek katılımcılarımız açısından oldukça yararlı oluyor. Buradaki kırmızı dut ağacının meyvelerinden de istifade ediyoruz. Büyük keyifle organize ettiğimiz bir etkinlik oldu. Doğaseverlerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri