Konya Ereğli Devlet Hastanesi’nde yaşandığı belirtilen olayda, bir hastaya karın ultrasonu için 2026 yılının başına randevu verildiği öğrenildi.
Hasta ya da yakını tarafından alınan randevu bilgisi sosyal medyada paylaşılınca, durum kısa sürede gündem oldu.
Görselde yer alan randevu tarihinin, başvurudan yaklaşık 10 ay sonrasına ait olması dikkat çekti.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Söz konusu paylaşım, kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafından yorumlandı. Vatandaşlar, "O zamana kadar hasta kalmaz ki", "Şifa ararken bekleme listesinde kayboluyoruz" gibi tepkilerle duruma isyan etti. Sağlık sisteminde yaşanan bu tür gecikmelerin hastalar açısından ciddi mağduriyet oluşturduğuna dikkat çekildi.
Kamuoyunun gündemine oturan bu olay, Ereğli’de görüntüleme hizmetlerindeki yetersizlikleri tartışmaya açtı. Bölge halkı, ultrason ve MR gibi temel tetkikler için uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, uzman doktor sayısının artırılmasını ve cihaz kapasitelerinin genişletilmesini talep etti.