Konya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatını daha yakından tanımaları amacıyla Umre Ödüllü Siyer Yarışması düzenliyor.
Konya genelinde 5 ile 12. sınıf aralığındaki öğrencilerin katılabileceği yarışma için başvurular başladı.
Başkan Altay, gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesini ve örnek ahlakını tanımasını son derece önemli gördüklerini vurgulayarak, “Gençlerimizin siyerle, muhabbetle ve güzel bir gayretle buluşmasını çok kıymetli buluyorum. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) örnek hayatını daha yakından tanımalarına vesile olacak Umre Ödüllü Siyer Yarışmamız için başvurular başladı. Yarışmamızın gençlerimizin manevi dünyasına önemli katkı sunacağına inanıyorum. Başvuru koşullarını sağlayan tüm öğrencilerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.
300 KİŞİ UMREYE GİDECEK
Umre Ödüllü Siyer Yarışması’nın 5 ile 12. sınıf aralığındaki öğrencilere yönelik, iki aşamalı ve dört kategoriden oluşan geniş kapsamlı bir organizasyon olduğunu aktaran Başkan Altay, “Yarışma sonunda başarı dilimine giren 100 öğrencimize, anne-babalarıyla birlikte umre ziyareti hediye edeceğiz. Böylelikle toplamda öğrencilerimizle ve anne-babalarıyla birlikte 300 kişiyi umreye göndermiş olacağız. Tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİYER YARIŞMASI BAŞVURUSU
Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, sınav süreci, başvuru, ödül, katılım şartları ve sistem kaydı gibi başlıklardaki bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 3 Nisan.
2026 KONYA SİYER YARIŞMASI BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN