Konya’nın Beyşehir ilçesinde üniversite hayatına yeni adım atan öğrenciler, düzenlenen “2026-2027 Oryantasyon ve Tanışma Festivali” ile yeni eğitim dönemine eğlenceli bir başlangıç yaptı.
Ali Akkanat Kampüsü’nde gerçekleştirilen festival, öğrencilerin kaynaşmasına ve kampüs yaşamına uyum sağlamasına katkı sundu.
ÖĞRENİCİLER HEM EĞLENDİ HEM TANIŞTI
“5 okul, tek kampüs, ortak gelecek” sloganıyla düzenlenen festivalde öğrenciler hem eğlendi hem de birbirleriyle tanışma fırsatı buldu.
Kampüs alanında renkli görüntülere sahne olan etkinlikte öğrenciler, çeşitli yarışmalarda kıyasıya mücadele etti.
Halat çekme, çuval yarışı ve balon patlatma gibi etkinliklerde öğrenciler takımlar halinde yarışırken, ortaya keyifli ve renkli anlar çıktı.
BAŞKAN BAYINDIR ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU
Festivale Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik boyunca öğrencilerin heyecanına ortak olan katılımcılar, yeni eğitim döneminin coşkusunu birlikte yaşadı.
Festivalin, üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin kampüs ortamını tanıması, arkadaşlıklar kurması ve eğitim hayatlarına daha güçlü bir başlangıç yapmaları açısından önemli bir buluşma olduğu belirtildi.