Konya’da yapay zeka ve teknoloji devrimi! Öğrenciler geleceği tasarlıyor

 Editör
Konya Selçuk Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen sempozyum, akademisyenler ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Konya Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Gençlik Vadisi Koordinatörlüğü, Milli ve Yerli Sancak Topluluğu, Algoritma ve Yapay Zeka Topluluğu, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu ve Sinop Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 4. Teknoloji ve İnovasyon Öğrenci Sempozyumu sona erdi.

Sempozyum, Selçuk Üniversitesi Müze Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Törene Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Sağ, Gençlik Vadisi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Terzioğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu Koordinatörü Mehmet Reha Koçak ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, çevrim içi katıldığı sempozyumda yaptığı konuşmada, “Bir etkinliği bir kez yapmak kolaydır; önemli olan onu sürdürülebilir kılmaktır. Bu sempozyumun dördüncüsünü gerçekleştiriyor olmamız bu açıdan çok kıymetli” diyerek sempozyumun önemine değindi. Ayrıca, akademi–kamu–sektör iş birliğinin önemine vurgu yaparak, etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, yapay zeka yazılımlarının, otomasyon sistemlerinin ve sanayideki dönüşümün önemini anlatarak, üniversitelerin bu alanda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Soydal, sempozyumun, Türkiye'nin yüksek teknoloji üretme hedefine ulaşmasında gençler için büyük fırsatlar sunduğunu belirtti.

Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Sağ, sempozyumun farklı disiplinlerden öğrencileri ve akademisyenleri bir araya getirerek bilimsel paylaşım için önemli bir zemin oluşturduğunu söyledi. Sağ, sempozyumların sürdürülebilir olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Gençlik Vadisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, sempozyumda sunulan 154 bildirinin, üniversitenin akademik üretkenliğini ve gençlerin araştırma heyecanını yansıttığını belirterek, sempozyumun büyük bir bilgi şöleni olduğunu ifade etti.

Sempozyum, üç gün boyunca çeşitli oturumlar ve sunumlarla gerçekleştirildi. Konuşmacılara katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri