Konya’da yeni iş kapıları açacak! Konmeram’da başvuru yoğunluğu

Meram Belediyesi tarafından ilçenin ekonomisi, üretim ve istihdamına katkı sunmak amacıyla kurulan Konmeram Sanayi Yapı Kooperatifi başvuruları için son gün uyarısı yapıldı.

Meram’ın ekonomik gelişiminin hızlanması, üretim ve istihdamının artması amacıyla Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Konmeram Sanayi Yapı Kooperatifi üyelik başvuruları devam ediyor.

Çomaklı Mahallesi’nde kooperatif usulü ile hayata geçecek sanayi sitesi, 90 bin m² arsa üzerinde 7 blok halinde inşa edilecek. 12 Temmuz Cuma günü son bulacak başvurular internet sitesi üzerinden online olarak yapılıyor.

PROJEDE SANAYİCİ, ÜRETİCİ, ESNAF VE MÜŞTERİ İÇİN HER İNCE DETAY DÜŞÜNÜLDÜ

Toplam 85 imalathane ve 7 adet ticari dükkandan oluşan sitede, 32 adet 332 m², 47 adet 612 m² brüt alana sahip imalathaneler için müracaatlar alınıyor. Konum olarak da cazip bir mevkiye sahip olan Konmeram Sanayi Sitesi, Karaman Caddesi’ne 500 metre mesafede Edebiyat Caddesi üzerinde bulunuyor. 2 adet parsel üzerinde inşa edilecek sanayi sitesi, tır giriş, çıkış ve site içi ulaşımın rahatlıkla yapılabilmesi için 15 metre ve 20 metrelik bağlantı yolları olacak şekilde tasarlandı.

Konmeram Sanayi Sitesi’ne ön başvuru bedeli 50 bin TL olarak belirlendi. Müracaat sayısı imalathane sayısından fazla olması durumunda hak sahipleri kura ile belirlenecek. 32 adet 332 m²’lik 1. tip imalathaneler için 1 milyon 600 bin TL peşinat ödenecek, aidatları ise 100 bin TL olacak. 47 adet 612 m²’lik 2. tip imalathaneler için ise peşinat 3 milyon TL, aidatlar ise 200 bin TL olarak belirlendi.

BAŞKAN KAVUŞ: KAZANÇLI BİR YATIRIM İÇİN BU FIRSATI DEĞERLENDİRMEYE DAVET EDİYORUM

Dev kentsel dönüşüm projelerinin ardından şimdi de ilçenin ekonomik gelişimi için ‘Büyük Sanayi Hamlesi’ne öncülük ve önderlik ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram’ın yaşadığı tarihi değişimi ve dönüşümü ekonomi, üretim ve istihdamda da yaşatmayı hedeflediklerini kaydetti. Sanayi ve üretimde Meram’ı öne çıkaracak ve her detayıyla özel bir proje olan Konmeram Sanayi Sitesi’nin, sanayici, üretici ve birikimlerini değerli bir yatırıma dönüştürmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, bu noktada yatırım yapmak isteyen herkesi başvuruları 12 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek bu fırsatı değerlendirmeye davet etti.

KONMERAM SANAYİ KOOPERATİFİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konmeram sanayi sitesi kuraları çekildi
Konmeram Sanayi kura sonucu I TAM LİSTE
Meram Belediyesi KONMERAM Sanayi Başvurusu

Konya Haberleri