Konya’da yerli ve milli 5 çeşit şekerpancarı tohumu tanıtıldı

Konya Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından Tarla Günü düzenlendi. Etkinlikte yerli ve milli 5 çeşit şekerpancarı tohumunun tanıtımı yapıldı. Başkanı Yusuf Yazır, “Şeker pancarı, dünyanın ikinci önemli şeker mahsulü konumunda” dedi.

Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi tohum ıslahı bölgesinde Tarla Günü etkinliği düzenledi.

Etkinlikte yerli ve milli 5 çeşit şekerpancarı tohumu (Pars, Pamir, Batur, Ada, Selçukzf) tanıtım gerçekleştirildi.

Etkinliğe PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Başkanı Yusuf Yazır, Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, Kadınhanı Belediye Başkanı İrfan Karaca, Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, Konya İl Tarım Müdürü Murat İlçe Seçer, Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz, ziraat odaları başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır “Şekerpancarı, dünyanın ikinci önemli şeker mahsulü konumunda. Dünya’da ve Türkiye’de tarıma dayalı sanayi üretiminde stratejik öneme sahiptir. Şeker pancarı tarım ve şeker sanayi sektörünün sahip olduğu ileri bağlantı özelliği ve yarattığı katma değeri ile bugün Türkiye’de 10 milyon insanı doğrudan ve dolaylı olarak etkilemektedir. Çeşitli şekillerde daha önce ifade edildiği üzere; hayvancılık, ilaç, et, süt, maya, biyoetanol, nakliye gibi çeşitli sektörler şeker sanayi ile iç içe geçmiş durumdadır. Dünyanın gelişmiş ülkeleri birbirinden maske çalarken çok şükür biz bu olumsuzluğu yaşamadık. Pancar tarımının önemini sadece ekonomide yarattığı yüksek katma değere bağlamak büyük bir eksiklik olacaktır. Çiftçiyi tarlaya bağlaması nedeniyle, iç göçte dengeyi sağlayan bir tarımsal faaliyet olan pancar ekimi aynı zamanda çiftçilerimizin sanayi ile entegrasyonu kurması bakımından da çok ciddi öneme sahiptir” dedi.

BAŞKAN ERKOYUNCU’DAN YAZIR’A TEBRİK

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu ise “Türkiye’de bir zamanlar dış ülkeden dışarıdan valiz içerisinde tohum getirilirken şimdilerde Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Yusuf Yazır öncülüğünde Ilgında Tohum üretimi gerçekleştirilmekte. :u konuda Yusuf Yazır’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri