Konya’daki iğrenç olayda tutuklanan muhtar ve kadın için istenen ceza belli oldu

Konya’da bir mahallenin muhtarı, birlikte yaşadığı kadın ile 'swinger' partilerine katıldığı ve kadının kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. O muhtar ve kadın için 88 yıla kadar hapis istendi. İddianamede yazılanlar kan dondurdu.

Konya’da önceki dönem mahalle muhtarı Murat M. (53), swinger partisinde tanışıp birlikte yaşamaya başladığı kadının kızını istismar ettiği iddiasıyla, o anları kayda alan öz anne Meral A. (45) ile birlikte tutuklandı. Murat M. ve Meral A. hakkında 88 yıla kadar hapis cezaları istendi.

GÖRÜNTÜLERİ BAŞKALARINA GÖNDERMİŞ

Sabah Gazetesi’nden Tolga Yanık’ın haberinde yer alan iddiaya göre; Selçuklu ilçesine bağlı bir mahallenin önceki dönem muhtarı evli Murat M, 2018 yılında swinger (eş değiştirme) partisinde tanıştığı Meral A. ile 2020 yılından itibaren dini nikahlı olarak birlikte yaşamaya başladı.

Murat M. eşinden boşanan ve velayeti annesinde olan Meral A'nın o dönem 14 yaşında olan kızı S.N.A'yı istismar etmeye başladı.

Küçük kızın istememesine rağmen zorla istismara devam eden Murat M, bu da yetmezmiş gibi küçük kıza pornografik görüntüler izlettirip, ‘Bak ne güzel, sende bunlar gibi yapmak ister misin?’ dedi. Yıllar boyunca kızı istismar eden Murat M. bu anları bir de kayıt altına aldı.

Çektiği görüntüleri yine kendisi gibi çocuklara istismarda bulunan birine gönderdi. ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi tarafından tespit edilip ihbarda bulunulması üzerine Murat M. ve anne Meral A. geçtiğimiz Şubat ayında gözaltına alındı. Murat M'nin S.N.A'ya yaptığı istismarda telefonunda ele geçirildi. Her iki şüpheli de 18 Şubat günü tutuklandı.

KIZI İSTİSMAR EDİLİRKEN ANNE DE GÖRÜNTÜLERİ ÇEKMİŞ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Murat M. ve anne Meral A. hakkında 'Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 88 yıla kadar hapis cezaları istendi.

İDDİANAMEDE YAZILANLAR KAN DONDURDU

Her iki şüpheli hakkında Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı. İddianamede yazılanlar ise kan dondurdu. İddianamede Meral A'nın kızının istismar edilmesine göz yumduğu hatta kızı istismar edilirken görüntülerin birçoğunun onun tarafından çekildiği belirlendi.

Murat M.'nin yaptığı iğrençlikler bununla da kalmamış. Genç kızı istismar ettiği görüntüleri 2022 yılında Bursa ve Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma yürütülen S.T'ye attığı, S.T'nin de kendi kızlarını istismar ettiğine dair Murat M'ye mesajlar gönderdiği tespit edildi.

S.T'nin başka illerdeki şahıslardan da cinsel ilişki yaşadığına dair mesajlaşmalar yaptığı belirlendi. Bu grubun kendi çocuklarına veya başka çocuklara istismar ettiği öne sürüldü.

KIZI İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞ

Cumhuriyet Savcısı iddianamede anne Meral A. hakkında, kızı istismara uğrarken engel olmadığını, bir de istismara uğrayan kızını görüntüye aldığını, kızını Murat M. ile yalnız başına evde bırakarak Murat M. ile ortak hareket ettiğini, Murat M. ile kızı üzerinde ortak hakimiyet kurduklarını, Murat M.'nin istismar eylemlerine doğrudan iştirak ettiğini belirledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya’da iğrenç iddia ile tutuklanan muhtar yeniden gündemde
Konya’da mahalle muhtarı tutuklandı! İddialar vahim

Konya Haberleri