Konya’daki kuyumcu gaspı şüphelisinin yüzsüzlüğü pes dedirtti

Konya’daki silahlı kuyumcu soygununun zanlısı, polisin çalışmasıyla kısa sürede yakalandı. Altınların imitasyon olduğunu yakalanınca öğrenen zanlı, “Zevk için yaptım, zaten hepsi sahte çıktı. Bir daha öyle yapmasınlar, gerçek altın koysunlar.” dedi.

Görüntüler, dün, merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi Tevfikiye Caddesinde bulunan bir kuyumcuda kaydedilmişti.

TIKLA İZLE

“BEYNİNİ DAĞITIRIM”

Mehmet Bağcı Atal'a (24) ait kuyumcuya giren soyguncu, çeyrek altın fiyatını sorduktan sonra silahını çıkardı. Mehmet Bağcı Atal'a ‘beynini dağıtırım’ diyen soyguncu, altınları bez torbanın içerisine doldurmasını istedi. Bunun üzerine Mehmet Bağcı Atal da imitasyon olan 25 adet altını torbanın içerisine koydu.

HEPSİ İMİTASYONMUŞ!

İçerisinde gerçek altın olduğunu sandığı torbayı alan silahlı soyguncu, olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Ancak Mehmet Bağcı Atal'ın verdiği altınların tamamının imitasyon olduğu belirlendi.

ÇOK KAÇAMADI

Olayla ilgili çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Sezer K’yi (35), başarılı bir operasyonla kısa sürede yakaladı.

ALTINLARIN GERÇEK OLMADIĞINI YAKALANINCA ÖĞRENDİ

Şüpheli, altınların sahte olduğunu yakalandıktan sonra öğrendi. Emniyetteki ifadesinde de, “Maddi durumum iyi değil, borcum var. Gezerken kuyumcuyu gözüme kestirdim. Karşısında oturup iki saat çay içtim. İçerisi boşalınca girip soygunu yaptım.” dediği belirtildi.

YÜZSÜZLÜĞÜ PES DEDİRTTİ

Gözaltına alınan şüpheli Sezer K, sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede, gazetecilerin, “Neden yaptın?” sorusuna, “Zevk için yaptım, zaten hepsi sahte çıktı. Bir daha öyle yapmasınlar, gerçek altın koysunlar” dedi.

SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının ‘tehdit, kasten yaralama’ gibi olaylardan 23 suç kaydı olduğu öğrenildi.

 

TIKLA İZLE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri