Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan KYK Kız Yurdu, deprem riski nedeniyle bugün boşaltılacak. Öğrenciler, yurdun tahliye edileceği bilgisini aldıklarını ancak sınav döneminde oldukları için mağdur olduklarını belirtti.
Yetkililer, öğrencilerin Konya’daki diğer KYK yurtlarına yerleştirileceğini ve ulaşım için servis hizmeti sağlanacağını bildirdi. Ancak öğrenciler, yurdun bir gün içinde boşaltılmaya çalışıldığını ve herhangi bir ek olanak sağlanmadığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.
Özellikle Çumra Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bu durumun sınavları öncesinde ciddi bir mağduriyet oluşturduğunu ifade etti. Yurt yönetiminin, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla tahliyeyi gerçekleştirecekleri belirtildi.