Konya’nın Ereğli ilçesinde bir kuyumcuda gerçekleştirilen milyonluk soygunun güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Olay, sabah saat 05.37 sıralarında Atatürk Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda meydana geldi. 2 motosikletle iş yerinin önüne gelen kar maskeli 4 kişi, kısa sürede içeri girerek vitrindeki ziynet eşyaları ile kasadaki paraları aldı. Soygun anı ise iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Hırsızlığın ardından hızla kaçmaya çalışan şüphelilerin kullandığı motosikletler, Yunus Emre Kavşağı’nda çarpıştı. Kazanın etkisiyle çalınan altınların bir kısmı yola savrulurken, şüpheliler motosikletleri olay yerinde bırakarak kaçtı.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan geniş çaplı çalışma kapsamında güvenlik kameraları tek tek incelendi. Yapılan takip sonucu, olayla bağlantılı oldukları belirlenen ve çok sayıda suç kaydı bulunan D.A.K. (17) ile D.Ç. (23), Adana girişinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Polis ekiplerinin olay yerinde ve kaçış güzergahında yaptığı aramalarda, soygunda kullanılan motosikletlerden biri ile şüphelilere ait kask ve eldivenler ele geçirildi. Çalınan altın ve paraların ise boş bir arazide üzeri odunlarla kapatılmış halde saklandığı belirlendi.
Ele geçirilen altın ve nakit para muhafaza altına alınırken, firari durumdaki diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.