Konya’dan Avrupa’ya eğitim köprüsü

 Muhabir
Konya’nın Akşehir ilçesinde eğitim veren Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğraf Bölümü öğrencileri, Erasmus+ projesi kapsamında İspanya’nın Malaga şehrine gidiyor.

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “2024-Mesleki Eğitim Akreditasyon” başlıklı Erasmus+ projesi çerçevesinde 12 Ekim – 1 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda öğrenciler, Avrupa’da hem mesleki staj yapacak hem de yabancı dil eğitimi alacak.

Öğrenciler, Malaga’da grafik ve fotoğrafçılık alanında faaliyet gösteren firmalarda staj yaparak mesleki yeterliliklerini geliştirecek. Aynı zamanda İspanyolca dil eğitimi ile küresel iş dünyasında daha donanımlı bireyler olma fırsatını yakalayacak. Program kapsamında öğrenciler, İspanya’nın kültürel zenginliklerini de yerinde görme şansı bulacak.

Okul Müdürü Tacettin Erdem, Erasmus+ projesinin önemine dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz yurt dışında mesleki deneyim kazanırken Avrupa’daki sektörel yenilikleri yakından takip etme fırsatına kavuşacak. Bu proje, onların gelecekte daha güçlü ve vizyon sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri