Konya’dan çağrı: Vatandaşımız ticari amaçla araç almasın

Ticaret Bakanlığının ikinci el ile ilgili yaptığı son düzenlemelerin, piyasada durağanlığa yol açtığı bildirildi. Konya Has Otomotiv Sahibi Rıfat Çenesiz, bu noktada vatandaşlara önemli bir çağrı yaptı.

Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere farklı kurumların ikinci el ve sıfır otomobil alım satımıyla ilgili yaptığı düzenlemelerin, sektörde durağanlığa yol açtığı bildirildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Konya Has Otomotiv Sahibi Rıfat Çenesiz, “Devletimizin koymuş olduğu kanunlarla birlikte ikinci elde bir durağanlık yaşanıyor. 6 ay, 6000 kilometre kuralı, sadece bayilerde ve galericilerde geçerliydi. Bireysel satışlar için de geçerli olması bunu şu an yatırım aracı olmaktan çıkardı.

Bu sebeple sıfır araçlarda iptaller başladı. Boşa çıkan araçlar ise ticari maksatlı düşünmeyen son kullanıcılara satılmaya başlandı.

Artık araba piyasasında eskiden olduğu gibi liste fiyatı değil kampanyalı dönemlere döneceğiz gibi görünüyor. Bizim esnaflar olarak ricamız vatandaşımız ticari maksatla otomobil almasın kullanacaksa alsın.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri