Konya’dan dünyaya verilen mesaj TBMM’de yankılandı! Başkan Kurtulmuş bir kez daha haykırdı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Konya’da Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasında oynanan maçın 89. dakika 59. saniyesinde verilen mesajı değerlendirdi. Kurtulmuş, “Konya Kudüs’ün kardeşidir” derken, Altay’dan teşekkür geldi.

Filistin Günü etkinlikleri kapsamında TÜMOSAN Konyaspor ile Filistin Milli Takımı, Konya Büyükşehir Stadyumu’nda anlamlı bir dostluk maçında karşı karşıya geldi. 2-2 devam eden karşılaşma, 89 dakika 59 saniyede “Filistin özgür olana dek maç ertelenmiştir” mesajıyla sona erdirildi.

Karşılaşmanın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, maçın yalnızca bir futbol karşılaşması olmadığını belirterek Konya’daki atmosferin Filistin davasına verilen desteği yansıttığını ifade etti.

“KONYA KUDÜS’ÜN KARDEŞİDİR”

Kurtulmuş, Konya’da oynanan karşılaşmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türk halkının Filistin davasını nasıl benimsediğinin maç sırasında bir kez daha görüldüğünü söyledi.

Kurtulmuş, “Bizim halkımızın nasıl Filistin davasını benimsediğini dün akşam Konya'da oynanan Filistin milli takımıyla Konyaspor arasındaki maç sırasında gördük. Konya Kudüs'ün kardeşidir.” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN DAVASINI TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Maçın 89 dakika 59 saniyede sona erdirilmesine de değinen Kurtulmuş, skorborda yazılan “Filistin özgür olana kadar maçı erteliyoruz” mesajının insanların ve insanlığın belleğinde unutulmayacak bir hatıra olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Filistin davasını takip etmeyi sürdüreceklerini belirterek, “Filistin özgür olana kadar Filistin davasını takip etmeye Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak asla vazgeçmeyeceğiz, asla bırakmayacağız” dedi.

ALTAY’DAN KURTULMUŞ’A TEŞEKKÜR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Konya ve karşılaşmaya ilişkin konuşmasını X hesabından paylaştı. Altay paylaşımında, “Konya’mızın kardeşlik sesine karşılık veren Sayın Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş’a yüreğini ortaya koyan bütün hemşehrilerim adına şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim, yarım bıraktığımız o son saniyeyi Filistinli çocukların gülüşleriyle tamamlamayı nasip etsin” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya’daki görüntüler Fransız içerik üreticisini de hayran bıraktı
Konya’daki unutulmayacak maç birilerine ders oldu
Konya’yı küçümsediler, 42 bin kişiyle cevaplarını aldılar

Konya Haberleri