Konyalı hafız Ali Özkul, Hafız Kal yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Diyanet İşleri Başkanlığınca organize edilen "Hafız Kal" Yarışması 30 Cüz Kategorisi, 10 Bölge Birincilerinin Katıldığı Türkiye Finali gerçekleştirildi. Yarışmaya Konya'dan katılan Ali Özkul birinci oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış, farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşların hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacı ile düzenlenen "Hafız Kal" Yarışması 30 Cüz Kategorisi, 10 bölge birincilerinin katıldığı Türkiye finali Gaziantep Şahinbey Millet Camii'nde yapıldı.

Komisyon Başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin'in yaptığı yarışmada, Konya'dan yarışmaya katılan Ali Özkul Birinci, Muş'tan yarışmaya katılan Ehsan Pigir İkinci, İstanbul'dan yarışmaya katılan Ömer Faruk Köse Üçüncü oldu.

Hafızlığını Konya Havzan Nuraniye Kur'an Kursu'nda yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin Hafız Kal Yarışması 15 Cüz kategorisinde Türkiye birincisi olmasından sonra, Hafız Kal Yarışması 30 Cüz kategorisinde Konya birincisi olan Hafız Ali Özkul'un Türkiye birincisi olması ayrı bir sevince vesile oldu.

Vekaleten kurban hizmetleri kapsamında bir dizi faaliyetlerde bulunmak için Fransa'da bulunan İl Müftüsü Prof. Dr Ali Öge, Hafız Ali Özkul'u telefonla arayarak tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri