Ereğli Kaymakamlığında gerçekleşen programa Ereğli Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Tümg. Sadık Piyade, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk ve Kaymakamlık personeli katıldı.
Menekşe Uğurel, burada yaptığı konuşmada, “Ben askerimi, polisimi sevdiğim için evimi bağışlıyorum. Ordumuz, Türk askerimiz, evlatlarımız kuvvetli olsun. Zengin insan değiliz ama kalbimiz, gönlümüz zengin. Devletimize ve milletimize evimi sunmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Tümgeneral Sadık Piyade ise, “Bağışçımız Menekşe Uğurel, milli hassasiyetleri yüksek, Türk savunma sanayinin gelişmesini yakından takip eden, ordumuzun güçlenmesi yönünde arzusu olan, dolayısıyla bu çorbada bir tuzu olmasını isteyen bağışçımız olmuştur.
Vakfımız prensip olarak yapılan bağış karşılığı verilen madalyayı elden takdim etmek üzere yoğun bir çaba sarf etmektedir. Programımız el verdiği ölçüde bağışçıları ziyaret ederek madalyalarını bizzat takdim etmeye gayret göstermektedir. Vakfımıza bağışta bulunan bağışçımız Menekşe Uğurel’e Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
TSK GÜÇLENDİRME VAKFI
Türkiye’nin kendi kendine yeterli bir savunma sanayii tesis etme ihtiyacının tetikleyici unsuru, 1964’te yaşanan Kıbrıs Bunalımının ardından 1974’te adaya yaptığımız Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında Türkiye’ye uygulanan silah ambargosu olmuştur. Bu dönemde ihtiyaçlar doğrultusunda savunma sanayii hamlesi, kuvvet komutanlıklarının adına kurulan vakıflar yolu ile başlatılmıştır. Türk halkı tarafından büyük bir teveccühle karşılanan ve desteklenen vakıflar, 17 Haziran 1987 tarihinde kabul edilen 3388 Sayılı “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kanunu” ile birleştirilerek 26 Eylül 1987 tarihinde birleştirilerek Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kurulmuştur.
TSK Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Millî Savunma, Genelkurmay ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı’ndan oluşmaktadır.
TSK Güçlendirme Vakfı kuruluşu ve yapısı itibarıyla Türkiye’nin savunma sanayii alanında faaliyet gösteren, kanunla kurulan tek Vakıf konumundadır.
Vakfın kuruluş amacı; 3388 sayılı kanunla “Milli harp sanayimizin geliştirilmesi, yeni harp sanayi dallarının kurulması, harp silah, araç ve gereçlerinin satın alınması suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak üzere milletimizin maddi ve manevi desteğini sağlamak” olarak belirlenmiştir.
ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN gibi Türk Savunma Sanayiine yön veren şirketleri bünyesinde barındıran TSK Güçlendirme Vakfı toplamda 61 şirket,7 şube ve 7 ofis ile faaliyetlerine devam etmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, her zaman Türk Ordusunun yanında olmuş, bağlı şirketleri ile öncelikle ordunun ihtiyaçlarının son teknoloji ürünler ile giderilmesine çalışılmıştır. Dünyanın gıpta ile baktığı bu ürünlere yurt dışından gelen talepler ile birlikte şirketlerimizin ihracat rakamları son yıllarda günden güne artmaktadır.
Bağışlar ve şirketlerden gelen kar paylarından elde edilen gelirler TSK’nın modernizasyonu kapsamında Savunma Sanayii Destekleme Fonu üzerinden TSK projelerine aktarılmaktadır.
Aziz Milletimizin bağışladığı tek kuruşun dahi heba edilmeden en iyi şekilde değerlendirilmesi için yapılan çalışmalar halkımızın takdirini kazanmıştır. Ordumuza yardım etmek düşüncesi ile Vakfımıza olan bağışlar hem nakit hem gayrimenkul olarak rekor seviyelere, bağışçı sayımız ise 215 bin kişinin üzerine çıkmıştır.