Konyalılar son zamlara tepkili: İyi niyetle bağdaşmıyor!

Konya’nın milli yemeği etliekmeğe gelen zam, vatandaşın tepkisine neden oldu. Maliyetlerde, özellikle de et fiyatlarında artış olmamasına rağmen etliekmeğin fiyatının 220 TL’ye çıkması hem halkın de esnafın tepkisine neden oldu.

Konya’da önce ekmeğe ardından da ünü sınırları aşan etliekmeğe zam geldi. Zamlara vatandaşlardan tepki anında yükseldi.

Konya’da yaşayan Mustafa Akyüz (78), halkın çarşıda yemek yeme alışkanlığını neredeyse bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Akyüz, “Konya’nın çok güzel çarşı yemekleri var. Çocukluğumdan beri şehir merkezine gittiğimde bir etliekmek, bir kebap yemek bizim için büyük zevktir. Ama son 2 yılda sürekli yapılan zamlar insanları üzüyor. Etliekmek 220 TL olmuş. Maliyeti ne kadar hepimiz biliyoruz. Et fiyatları düşerken bu zammı yapmak iyi niyetle bağdaşmaz. Ayıptır, günahtır” dedi.

Konya’nın ünlü kebap ustalarından Ali İyigökler ve oğlu İbrahim İyigökler de, et fiyatlarında düşüş varken gelen zammı anlamadıklarını söyledi.

Kendilerinin zam istemediğini anlatan İbrahim İyigökler, “Ramazan sonrası kuzu eti 500 lirayı geçmişti. Şimdi 400 liralara kadar düştü. Dana eti de aynı şekilde. Etliekmek 220 TL olmuş. Maliyetlerde bir artış yokken bu artış gerçekten fazla. Bize soruldu, zam istemedik. Vatandaş zorlanacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri