2026 Avrupa Bisiklet Başkenti seçilen Konya’da, Dünya Bisiklet Günü büyük bir katılımla kutlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında şehir merkezi ve 31 ilçede vatandaşlar aynı anda pedal çevirdi.
KONYA’DA BİSİKLET KÜLTÜRÜNE BÜYÜK DESTEK
Sağlıklı yaşamı teşvik etmek, çevre dostu ulaşımı yaygınlaştırmak ve bisiklet kullanımını günlük hayatın bir parçası haline getirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte her yaştan bisiklet tutkunu bir araya geldi.
Avrupa Bisiklet Başkenti unvanıyla yıl boyunca çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapacak Konya’da düzenlenen sürüş etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
“KONYA’MIZA BİSİKLET ÇOK YAKIŞIYOR”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, etkinliğe katılan tüm Konyalılara teşekkür ederek şunları söyledi:
“2026 Avrupa Bisiklet Başkenti Konya’mızda bu akşam 31 ilçemizde aynı anda pedal çevirdik. Bisikletini alıp bu güzel heyecana ortak olan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yıl boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerle bisiklet kültürünü daha da büyüteceğiz.”
Bisiklet altyapısı ve bisiklet kullanımına yönelik çalışmalarıyla öne çıkan Konya’da, Avrupa Bisiklet Başkenti etkinliklerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.